عمل کیسه صفرا با لاپاراسکوپی

لاپاراسکوپی کیسه صفرا

آنچه می خوانید...

جراحی لاپاراسکوپی یک جراحی مهاجم به شمار می رود که به وسیله ی آن کیسه ی صفرا بیمار به وسیله ی برش های تخصصی از بدن فرد حذف می شود.

لاپاراسکوپی کیسه صفرا

جراحی لاپاراسکوپی یک جراحی مهاجم به شمار می رود که به وسیله ی آن کیسه ی صفرا بیمار به وسیله ی برش های تخصصی از بدن فرد حذف می شود. کیسه صفرا یکی از اعضای سیستم صفراوی بدن می باشد که مایع تولید شده در کبد را نگهداری می کند. مشکل کیسه صفرا بیشتر در خانم ها دیده می شود. برای جلوگیری از مشکلات و عوارض متعدد آن، باید به درمان و حذف آن از بدن پرداخت. به طور مثال در صورت بی توجهی، ممکن است سرطان کیسه صفرا برای افراد به وجود آید.

جراحی لاپاراسکوپی کیسه صفرا

علائم ایجاد مشکل در کیسه صفرا

عمل کیسه صفرا

هر بیماری و مشکلی در بدن خود را با نشانه ها و علائمی بروز می دهد. شما می توانید با آگاهی از آن ها در ابتدای راه بیماری را تشخیص دهید. از مهم ترین نشانه های ایجاد مشکل در کیسه صفرا می توان به موارد زیر اشاره کرد.

سوء هاضمه، ایجاد تغییر در ادرار، تب و لرز، حالت تهوع، احساس دل درد بعد از غذا خوردن، عفونت کیسه صفرا و ….

جراحی لاپاراسکوپی کیسه صفرا چیست؟

عمل جراحی باز یکی از روش های حذف کیسه صفرا می باشد که بیشتر در گذشته برای افراد استفاده می شد. در این روش درمانی برش هایی در زیر دنده های سمت راست بدن صورت می گیرد تا به وسیله ی آن ها پزشک بتواند کیسه صفرا فرد را از بدن خارج کند.

اما یکی از جدیدترین روش ها برای برداشتن کیسه صفرا، جراحی لاپاراسکوپی می باشد. در این روش جراحی، چند برش بسیار کوچک روی شکم زده می شود که هر کدام از آن ها حدود یک تا یک و نیم سانتی متر می باشند. به وسیله ی این برش های کوچک عمل حذف کیسه صفرا انجام می شود. برای انجام این جراحی بیمار باید بیهوشی عمومی داشته باشد زیرا این عمل حدود 2 ساعت طول می کشد.

برای داشتن اطلاعات کافی در مورد جراحی لاپاراسکوپی باید بدانید که در ابتدا پزشک برشی را نزدیک شکم شما می زند تا به وسیله ی آن بتواند یک دستگاه کوچک را درون بدن شما کند. به این دستگاه کوچک، پورت گفته می شود. پزشک به وسیله ی پورت درون شکم بیمار را پر از گاز می کند. بعد از این کار پزشک یک دوربین بسیار کوچک را وارد بدن بیمار می کند تا به وسیله ی آن دید کافی در مورد فضای داخلی بدن داشته باشد. بعد از دید کافی از شکم و کیسه صفرا بیمار، پزشک پورت های دیگری را نیز وارد بدن می کند تا به وسیله ی آن ها، کیسه صفرا بیمار را از بدن خارج کند.

روش درمانی لاپاراسکوپی برای بیمار بسیار بهتر از روش های دیگر است. اما برای پزشک کاملا تخصصی است و نیاز به مهارت زیادی دارد. در نتیجه برای انجام این عمل درمانی، حتما به سراغ یک پزشک با تجربه و متخصص بروید.

مزایای استفاده از روش لاپاراسکوپی کیسه صفرا

همانطور که بیان کردیم برخی افراد نیاز دارند که کیسه صفرا از بدن آن ها خارج شود. در بیشتر موارد از جراحی لاپاراسکوپی برای این کار استفاده می شود زیرا این روش نسبت به روش های مشابه، مزایای بسیار زیادی دارد.
از مهم ترین مزایای این روش می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • یکی از مهم ترین مزایای این روش درمانی، عدم امکان چسبندگی می باشد. در روش جراحی باز، ممکن است عارضه ی چسبندگی برای افراد به وجود آید. اما در این روش به دلیل باز نبودن بدن، این امکان وجود ندارد.
  • یکی دیگر از مزایای روش جراحی لاپاراسکوپی ، کوچک بودن برش های روی شکم و زخم های ناشی از آن می باشد. این موارد باعث می شود که فرد دوره ی نقاهت کمتری داشته باشد و مشکلات و عوارض کمتری برای او به وجود آید. به طور مثال عفونت، درد های ناشی از زخم، ناتوانی در حرکت و …. در این روش کمتر دیده می شود.
  • در روش باز، داخل شکم فرد به طور کامل دیده می شود. به همین سبب برخی از بافت ها و اعضای بدن روی یکدیگر قرار دارند و ممکن است پزشک بافت مورد نیاز خود را به خوبی مشاهده نکند. اما در روش لاپاراسکوپی دیگر این مشکل وجود ندارد.
  • خانم ها حساسیت زیادی روی بدن خود دارند و دوست ندارند جای زخم روی شکم آن ها باقی بماند. در روش باز زخم بزرگی ایجاد می شود که برای خانم ها بسیار آزاردهنده است. اما یکی از مزایای این روش، ایجاد زخم های کوچک روی شکم می باشد.
  • بدون درد بودن، یکی از مهم ترین مزایای روش جراحی لاپاراسکوپی می باشد. علاوه بر آن شما دوره ی نقاهت کوتاهتری نیز نسبت به دیگر روش ها خواهید داشت.

مراقبت های بعد از انجام عمل جراحی

اگر شما عمل حذف کیسه صفرا را انجام داده اید، حتما باید مراقبت های مختلفی را از خود به عمل آورید. در این صورت شما نتیجه ی بهتری از عمل خود می گیرید و دوره ی نقاهت کمتری نیز خواهید داشت. از مهم ترین مراقبت های بعد از جراحی لاپاراسکوپی کیسه صفرا می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • بعد از انجام این عمل جراحی باید یک رژیم غذایی مناسب و سالم را در پیش بگیرید و از برخی از مواد غذایی دوری کنید. در مورد این مواد می توانید با پزشک خود مشورت داشته باشید.
  • یکی از بهترین کار ها بعد از انجام جراحی، راه رفتن و پیاده روی آرام می باشد. البته نباید به خودتان فشار وارد کنید.
  • تا 10 روز بعد از عمل جراحی نباید به سر کار بروید تا زخم های شما به میزان کافی بهبود پیدا کنند. البته اگر شغل شما فعالیت زیادی دارد، باید رفتن به سر کار را به تعویق بیندازید.
  • بهتر است در روز های ابتدایی بعد از عمل جراحی از رانندگی کردن و داشتن رابطه ی جنسی خودداری کنید. زیرا ممکن است به محل زخم شکم فشار وارد شود. به طور مثال بستن کمربند ممکن است زخم های شما را اذیت کند.
  • تا دو هفته بعد از عمل جراحی لاپاراسکوپی باید از انجام فعالیت های سنگین دوری کنید و سعی کنید فعالیت های آهسته و آرام را زیر نظر پزشک انجام دهید.

رژیم غذایی بعد از برداشتن کیسه صفرا

 پس از برداشتن کیسه صفرا رعایت رژیم غذایی ضروری است؟

ایجاد چند تغییر اساسی در رژیم غذایی به بدن شما کمک می کند تا با تغییرات به وجود آمده سازگار شود.

سعی کنید از  مصرف غذاهای حاوی بیش از 3 گرم چربی در یک وعده خودداری کنید و توجه ویژه ای به برچسب های گوشت های فرآوری شده، محصولات لبنی، سس ها و مواد افزودنی که گاهی اوقات حاوی چربی های بیشتری نسبت به انتظار ما هستند داشته باشید. سایر مواد غذایی که باید در حد متعادل مصرف کنیم عبارتند از:

  • سوسیس
  • گوشت گاو
  • غذاهای سرخ شده و فناوری شده
  • چیپس، پفک
  • شکلات
  • شیر ، ماست یا پنیر پرچرب
  • غذاهایی که حاوی مقدار زیادی سبزیجات ، بادام زمینی ، کلزا یا روغن زیتون هستند

بهطور کلی چربی باید حدود 30 درصد از رژیم  غذایی شما را تشکیل دهد. اگر تقریباً 2000 کالری در روز مصرف می کنید ، کمتر از 60 تا 65 گرم چربی را در آن بگنجانید.

بهترین جراح لاپاراسکوپی کیسه صفرا

جراحی لاپاراسکوپی کیسه صفرا باید حتما توسط پزشک و جراح لاپاراسکوپی که مهارت کافی در این زمینه داشته باشد، انجام شود. جراح عمومی متخصص که دوره های مربوط به لاپاراسکوپی کیسه صفرا را گذرانده باشد، بهترین جراح لاپاراسکوپی کیسه صفرا است. و ی تواند عوارض و خطرات جراحی را به مقدار بسیار زیادی کاهش دهد.

هزینه عمل کیسه صفرا

هزینه عمل لاپاراسکوپی کیسه صفرا به عوامل مختلفی بستگی دارد. برای مثال به میزان مهارت جراح، نوع مرکز درمانی که قرار است عمل در آنجا انجام شود و نوع عملی که باید انجام گیرد، بستگی دارد. همچنین شرکت های بیمه ای نیز بخشی از هزینه عمل جراحی لاپاراسکوپی کیسه صفرا را بر عهده می گیرند که میزان آن بستگی به نوع بیمه دارد.

دکتر علیرضا فروتن

متخصص جراحی زیبایی و لاپاراسکوپی
بورد تخصصی جراحی از دانشگاه شهید بهشتی

88 پاسخ

    1. ممنون ازتون کسی که عمل باز قلب کرده و دیابت داره میتونه این عمل انجام بده براش خطری نداره؟

  1. خسته نباشید اگر سنگ از کیسه صفرا خارج شده باشه باید عمل باز انجام بشه یا با لاپاراسکوپی انجام میشه؟

    1. با سلام
      در زمان ناشتایی حدود 80 درصد از صفرای متشرحه از کبد داخل کیسه صفرا ذخیره می شود و در فواصل مشخصی کیسه صفرا محتویات خود را تخلیه و وارد روده باریک می شود و هضم می شود.در صورتی که میزان رسوب مواد در کیسه صفرا از میزان حل شدن ان بیشتر شود این رسوبات به هم چسبیده و بزرگ می شوند و سنگ صفرا تشکیل خواهد شد.

    1. با سلام
      سوء هاضمه، ایجاد تغییر در ادرار، تب و لرز، حالت تهوع، احساس دل درد بعد از غذا خوردن، عفونت کیسه صفرا و ….

  2. جناب دکترفروتن مقاله بسیار مفید و کاملی بودآیا با لاپاراسکوپی در لاغری استفاده میکنید آیا جراحی لاپاراسکوپی لاغری مثل لیپو ساکشن است ؟؟

  3. خسته نباشید دکتر عزیز،مقاله تون بسیار عالی ومفید بود ،آیا لاپاراسکوپی برای لاغری استفاده میکنید برنمیگرده وجراحی با این روش از لیپوساکشن بهتره ؟؟

  4. خسته نباشید دکتر عزیز مقاله تون بسیار مفید بود ،پیشرفت علوم پزشکی نسبت به چندسال پیش برای من جذاب بود چون قبلاًتا سه سال پیش مادر شوهرم کیسه صفرا رو باز عمل کرد وچقدر سختی کشید خوشبختانه این روش کاربرد های زیادی داره ،حتی تو عمل لاغری ،آیا لاغری با لاپاراسکوپی از لیپوساکشن بهتره ؟؟

    1. با سلام
      لاغری با لاپاراسکوپی اعم از جراحی های اسلیو معده و بای پس معده می باشد باید باید با توجه به bmi شما و همچنین آناتومی بدن بهترین روش را انتخاب نمود.

  5. خسته نباشید آقای دکتر برداشتن کیسه صفرا در آینده مشگلی به وجود نمیاره یعنی دیگه نیازی بهش نیست

  6. خواهرم صفراشو درآورده چه رژیمی برای چرب نشدن کبدش لازمه ممنون میشم راهنمایی کنید

  7. بسیار عالی بود.فقط اینکه تا چند روز بعد عمل میشه فعالیت هایی مثل پیاده روی یا دویدن آهسته رو داشت؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *