آمبولی بعد از عمل اسلیو معده

خطر آمبولی در عمل اسلیو معده چقدر است ؟

آنچه می خوانید...

یکی از مواردی که بسیاری از متقاضیان عمل های لاغری را دچار شک و یا حتی ترس می کند، خطر آمبولی در عمل اسلیو معده است. آمبولی یا Pulmonary embolism به یک لخته در بدن گفته می‌شود که معمولاً از نوع چربی است و از مکان اصلی خود بنا به هر علت، جدا شده و به همراه جریان خون شروع به حرکت در رگ و شریان‌های خونی می‌کند. آمبولی می‌تواند در اندامی مثل مغز، ریه، قلب یا دیگر اعضا به دیواره رگ ها در منطقه‌ای که شریان، تنگ و باریک می‌شود، چسبیده و باعث بسته شدن آن شریان گردد.

باید توجه داشت که تمام خون داخل بدن هر انسان، در هر بار گردش خون به طور دائم در حال عبور از ریه‌ها می‌باشد. رگ‌هایی که خون را به ریه‌ها می‌رسانند، به مویرگ‌های بسیار ریزی شاخه شاخه می‌گردند و سپس این مویرگ‌ها در انتها به کیسه‌های هوایی خواهند رسید تا بتوانند گازکربنیک موجود در خون را به داخل کیسه‌های هوایی آزاد کرده و اکسیژن هوای وارد شده به ریه را از درون این کیسه‌های هوایی دریافت نمایند.

در اثر گرفتگی شریان‌های خونی یا آمبولی در عمل اسلیو، توانایی تنفسی کاهش یافته و در پی آن گاهی حتی سکته‌های مغزی یا قلبی نیز اتفاق می‌افتد. این شرایط ممکن است در هر سنی رخ دهد ولی در حالت طبیعی، بیشتر در بزرگسالان رایج بوده و یا بعد از اعمال جراحی دیده می‌شود.

آمبولی بعد از عمل اسلیو معده

همانطور که گفته شد اگر خون در یکی از رگ های بدن لخته شود و به سمت اعضای حیاتی بدن حرکت کند، به آن آمبولی می گویند. اگرچه این عارضه بسیار نادر است اما می تواند زندگی فرد را به خطر بیندازد. سن بالا، چاقی بسیار زیاد و داشتن بیماری های دیگر که زمینه تولید لخته خون را فراهم می کنند، احتمال وقوع این عارضه را افزایش می دهند.

باید خاطر نشان کرد احتمال بروز خطر آمبولی در عمل اسلیو معده بسیار کم (زیر یک درصد) است.

راه های جلوگیری از آمبولی بعد از عمل اسلیو معده

نکته حائذ اهمیت این است که احتمال و خطر بروز آمبولی در ساعت های اولیه پس از عمل اسلیو معده بیشتر است. در چنین مواقعی پزشک توصیه می کند پرستار و یا کادر بیمارستان بیمار را بعد از عمل در محیط راه ببرد و سه تا چهار ساعت پس از عمل که بیمار وارد بخش شد، به وی داروی رقیق کننده خون تزریق شود.

همچنین لازم است که برای بیمار یک نوع جوراب ضد ترومبوز به مدت حداقل تا دو هفته بعد از عمل بپوشد تا ریسک آمبولی در عمل اسلیو کاهش یابد. جوراب های ضد ترومبوز یا ضد آمبولی جوراب هایی هستند که از الیاف خاص و محکمی ساخته شده‌اند و از لخته شدن خون در ساق پا و یا ران جلوگیری نموده و از بروز ترومبوزهای وریدی DVT در بیمارانی که بستری طولانی مدت دارند، جلوگیری می‌نماید.

  • هنگام نشستن‌های طولانی مدت در صورت امکان، پاها را به صورتی قرار دهید که مچ پا از ران کمی در سطح بالاتری قرار گیرد.
  • در زمان خوابیدن، سعی کنید که سطح پا کمی از کف تخت بالاتر باشد.
  • در صورت تجویز پزشک از دارو های رقیق کننده خون استفاده نمایید.

دکتر علیرضا فروتن

متخصص جراحی زیبایی و لاپاراسکوپی
بورد تخصصی جراحی از دانشگاه شهید بهشتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *