امروزه جراحی های لاغری یکی از بهترین روش های درمانی برای افرادی که دارای چاقی مفرط هستند؛ می باشد. این افراد معمولاً با ورزش یا رژیم های غذایی به وزن دلخواه خود دست پیدا نمی کنند؛ به همین دلیل جراحی لاغری یا عمل اسلیو معده بهترین گزینه برای آنها خواهد بود. اما این نوع جراحی ها برای بیماران هزینه های زیادی را در بردارد و هزینه آن با توجه به نوع عمل، شرایط و عوامل مختلف متفاوت است.
برای بسیاری از متقاضیان این جراحی سوال می باشد که آیا بیمه هزینه این عمل را تقبل می کند یا خیر؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که BMI مورد تایید بیمه برای جراحی لاغری با توجه به نوع بیمه شما متفاوت می باشد. اگر BMI یا شاخص توده بدنی شما بین 35 تا 40 و یا بالاتر می باشد، در این مقاله همراه ما باشید.
شاخص توده بدنی یا BMI چیست ؟
اگر تصمیم گرفته اید که جراحی لاغری ( اسلیو معده، بای پس معده و .. ) انجام دهید و یک شاخص مناسب برای سنجش میزان اضافه وزن یا کاهش وزن خود داشته باشید، بهترین و مناسب ترین شاخص BMI بی ام ای می باشد. BMI بی ام آی در واقع مقیاسی جهت سنجش مقدار چربی بدن و همچنین تناسب اندام بر مبنای نسبت وزن بر قد شخص است و به منظور اشخاص رده سنی بالای بیست سال در آقایان و بانوان به درستی عمل می کند.
در مجموع باید گفت که BMI مقدار چاقی را مورد سنجش قرار نمی دهد بلکه وسیله ی مطلوب و مناسبی است تا از این طریق سلامت وزن شخص بر اساس قد او مورد محاسبه قرار گیرد.
فرمول شاخص توده بدنی = ( وزن بر مبنای kg ) ÷ ( قد × قد برمبنای m) یا ( به توان دو
BMI مورد تایید بیمه برای جراحی لاغری چقدر است ؟
عمل جراحی لاغری برای بیماران دارای شاخص توده بدنی بالا، کاهش وزن شدیدی را همراه دارد. این عمل با دستگاه های لاپاراسکوپی انجام می شود و طی این عمل بیمار زمان کمتری را در بیمارستان تحت نظر قرار می گیرد. البته باید اضافه کرد که این روش به دلیل درد کمتر و همچنین ایجاد برش های کوچک در بین بیماران بیشتر مورد استقبال قرار گرفته است. پایین بودن میزان مرگ و میر در عمل های لاغری یکی از اساسی ترین عواملی است که افراد را به سمت این جراحی های کاهش وزن سوق می دهد.
جراحی های کاهش وزن سبب لاغری و همچنین ثبات وزن در افراد می گردد و در کل سبب تغییر فیزیک و متابولیسم بدن می شود و در صورتی که بیمار تحت حمایت یکی از بیمه های درمانی باشد، بیمه مرتبط کلیه هزینه های بیمار و یا بخش بزرگی از آن را متقبل می شود. البته قابل به ذکر است که افرادی که دارای شاخص توده بدنی بالای سی و پنج هستند و در اثر اضافه وزن بالا به بیماری های خاص و همچنین زمینه ای مبتلا شده اند، بیمه کلیه هزینه های این گروه از بیماران را پرداخت می نماید. در صورتی که بیمار از شرایطی که در بالا به آن اشاره کردیم برخوردار بود میتوانند در یکی از مراکز درمانی دولتی بستری و عمل جراحی کاهش وزن را بدون پرداخت هیچ مبلغی و یا با پرداخت مبلغ بسیار کمی توسط جراحان متخصص لاپاراسکوپی انجام دهند.
شرایط BMI مورد تایید بیمه
- BMI :بی ام آی بالا از اولین شرایطی می باشد که شخص متقاضی عمل لاغری باید داشته باشد. افرادی که حداقل شاخص توده بدنی آنها چهل و پنج کیلوگرم است جزء افرادی هستند که صلاحیت عمل جراحی چاقی را دارند.
احتمال دارد که بی ام آی شما پایین تر از چهل کیلوگرم باشد، اما به دلیل ابتلا به بعضی از بیماریها و همچنین اختلالات مرتبط به اضافه وزن بالا شما طبق نظر جراح متخصص بتوانید عمل جراحی چاقی را انجام دهید.
- شرایط سنی مطلوب ( بین 18 تا 60 سال : یکی دیگر از شرایطاین عمل رده سنی هجده تا شصت سال می باشد.
کودکانی که دارای شاخص توده بدنی بالای هستند به دلیل پایبند نبودن به دستورالعمل های پزشکی ممکن است که مجدداً با اضافه وزن بالا همراه شوند و عمل جراحی بر روی آنها اثربخش نباشد به همین منظور متخصصین توصیه می کنند که جراحی چاقی را بالای سن هجده سالگی انجام دهند تا مثمر ثمر تر باشد.
- تلاش های مکرر برای کاهش وزن: معمولا به تمامی افرادی که قصد جراحی لاغری دارند توصیه می شود که به منظور کاهش وزن خود اقدامات لازم را اعمال نمایند. به عنوان مثال دارو، فعالیت های ورزشی مناسب و همچنین رژیم غذایی در جهت لاغری این بیماران تاثیر بسزایی ندارد.
- شرایط خاص: در شرایطی که فردی BMI آن بین سی الی سی و چهار و نهصد کیلوگرم باشد، و اختلالات جدی مرتبط با اضافه وزن بالا داشته باشد، bmi وی مورد قبول بیمه می باشد.
کلیه موارد ذکر شده از شرایط bmi مورد قبول بیمه است که جراحان متخصص با توجه به نکات ارائه شده جراحی لاغری را بر روی بیماران اعمال می نمایند.
هزینه عمل اسلیو معده با بیمه
باید بدانید که بیمه های درمانیبه دو دسته بیمه پایه و بیمه تکمیلی دسته بندی می شوند. در بیمه های پایه بیشتر جراحی هایی که جنبه درمانی دارند، تحت پوشش قرار گرفته در حالی که در بیمه های تکمیلی براساس سقف پوشش بیمه، فرانشیز و نوع بیمه تکمیلی درصدهای مختلفی به بیمار تعلق می گیرد.
با توجه به تحریم ها، افزایش نرخ ارز و همچنین هزینه های واردات وسایل پزشکی، قیمت تجهیزات مورد استفاده افزایش پیدا کرده استبه همین دلیل بیمارستان های دولتی قادر به پرداخت هزینه های کامل این جراحی نیستند و بیمه برای عمل اسلیو تنها بخش محدودی را تقبل می کند.
هزینه عمل اسلیو معده با بیمه تامین اجتماعی
در این عمل در صورتی که تحت پوشش بیمه تامیین اجتماعی هستید، بیمه تامین اجتماعی تنها بخشی از آن پرداخت می کند. به صورت کلی بیمه تامین اجتماعی فقط هزینه های بستری را در بیمارستان های دولتی پرداخت می کند. و هزینه های تجهیزات، وسایل مورد نظر جراحی باید به صورت آزاد پرداخت شود.
هزینه عمل اسلیو معده با بیمه نیروهای مسلح چقدر است ؟
هزینه اسلیو معده با بیمه نیروهای مسلح همانند بیمه های دیگر است. پزشک ابتدا باید معاینات و آزمایش های لازم را انجام داده و تایید می کند که هدف از جراحی اسلیو جنبه درمانی است نه زیبایی. در صورتی که فرد طی 6 ماه وزن مورد نظر را کم نکند و رژیم غذایی پیش از عمل را رعایت نکند؛ مشخص می شود که این جراحی زیبایی بوده و هزینه ای از طرف بیمه پرداخت نمی گردد.